Čišćenje zaraženih webstranica

Imate zaraženu web stranicu nekim virusom i želite je što prije vratiti online u ispravno stanje?
Ne tražite dalje - mi vam nudimo rješenje u obliku naše specijalizirane usluge za skeniranje i uklanjanje virusa s vaših zaraženih web stranica.

Kako znate da Vam je web stranica zaražena?

  • na vašoj web stranici pojavljuje se poruka Reported Attack Site (Prijavljena zloćudna stranica)
  • promijenjen je izgled i sadržaj vaše web stranice (deface napad) preko čega hackeri ostavljaju svoje prepoznatljive i stilizirane poruke (Hacked by...) vrlo često uz glazbenu podlogu
  • hosting vam je suspendirao stranicu zbog prijavljenih zloćudnih kodova te od vas traži da počistite stranicu i nadogradite izvorni kod na najnoviju verziju, kako bi vam nakon toga vratili stranicu u pogon

Koristeći ogromno iskustvo u hostingu i održavanju web servera, izradi i održavanju svih vrsta web stranica, te upotrebom specijalizirane aplikacije za skeniranje (razvijene od našeg developerskog tima) spremni smo otkloniti sve vrste problema na svim vrstama zaraženih web stranica.

Obratite nam se s punim povjerenjem putem naših kontakata u rubrici Kontakt, a mi ćemo vam se javiti u najkraćem mogućem roku i riješiti vam problem:

ExaByte d.o.o.
TechPark Varaždin, Zagrebačka 89
HR-42000 Varaždin
+385 42 492 129
+385 98 896 123
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Što znači da je stranica zaražena?
Vaša internet stranica napadnuta je nekim od zloćudnih programa / virusa / trojana. Postoji puno načina i razloga što je dovelo do toga, a najčešći su:

  • krađa FTP pristupnih podataka s nekog od računala koje ih koristi za prijenos datoteka nekim od FTP programa (tipa FileZilla, WinSCP, CuteFTP, itd...) na server web stranice. Do krađe podataka najčešće dolazi putem malicioznih programa odnosno virusa ili crva na lokalnom zaraženom računalu korisnika. Tako se bez znanja korisnika putem FTP programa zaraza "prenese" na web stranicu na serveru
  • drugi najčešći način je da hakeri ubacuju maliciozne kodove (viruse) na vaše stranice iskorištavanjem sigurnosnih propusta unutar samog izvornog koda vaše web stranice odnosno CMS sustava za upravljanje sadržajem kojeg koristite (npr. Wordpress, Joomla, Drupal, neki custom sustav, itd.)