O nama

 • reference-ilustration2"ORION" tim danas se bavi razvojem web-aplikacija, mobilnih aplikacija, web infrastrukturom i administracijom servera za vlastite kao i potrebe naših klijenata, te web dizajnom i administracijom web portala. Naš širok spektar web i mobilnih aplikacija te webdesign uradaka i server management usluga danas koriste tvrtke iz preko 14 zemalja Europe i Svijeta, od čega većina iz Njemačke.

  Kao potvrda naših sposobnosti zasigurno je i ulazak u „Tehnološki park Varaždin“ čiji smo ponosni stanar od 2009. godine

  ...kako bi ušli TechPark, mora vas krasiti tehnološka inovativnost.

  TechPark VŽ

  U "ORION"-u je trenutno angažirano 7 visokoobrazovanih i iskusnih informatičara, dipl. informatičara i mag. informatike, a potrebe za novim visokoobrazovanim kadrom i dalje rastu. Javite nam se!

  Otvoreno podržavamo i zagovaramo Open-Source softver te kontribuiramo putem programiranja i prijevoda na hrvatski jezik (Joomla!, SMF ...), pružanju lokalizirane podrške aktivnim sudjelovanjem u raznim forumima (Joomla-Hrvatska, croJoomla!, SimpleMachines Forum...), mailing listama, newsgrupama i GoogleGrupama.

  Od posljednjih novosti u ponudi usluga je otvaranje hosting ponude za otvoreno tržište pod nazivom "Warpmax".

  Do sada naš portfolio broji preko 80 raznih web i ostalih projekata u kojima su implementirane naše web-aplikacije, CMS komponente ili cjelokupna software/hardware rješenja (npr. specijalizirani i prilagođeni serveri), a taj broj zadovoljnih klijenata jamči da smo opravdano pridobili njihovo povjerenje.

  Postanite i Vi naš partner, gradimo Vaš web projekt zajedno!

  Bernard Toplak, osnivač i vlasnik
  ExaByte d.o.o, Varaždin

 • 1997. - Iskustvo našeg tima s webom seže do 1997. kada smo postavili svoje prve web stranice u sklopu ondašnjeg 'ORION servis elektronike'. S web-serverskom tehnologijom započinjemo već 1998. godine testirnjem lokalnih Linux i FreeBSD servera za potrebe bivše tvrtke, a tada je i rođena ljubav prema GNU Linux sustavima i njihovom administracijom.

  2004. - U sklopu 'Pacific d.o.o. G.Kneginec' unajmljujemo prvi vlastiti dedicirani server za potrebe naših klijenata, a od tada do danas administriramo i upravljamo s nekoliko desetaka servera, virtualnih strojeva i HA clustera.

  2005. - 'Pacific' pokreće ponudu mini hosting paketa za javnost pod brandom „TechnoIzlog“, no taj brand nikada zapravo nije posebno promoviran van kruga klijenata koji su do nas dolazili preporukom (dobar glas daleko se čuje) ili temeljem aktivnosti na raznim volonterskim support forumima (croJoomla!, SMF, etc.), a velika većina je ostala s nama i do današnjeg dana.

  2006. - Tijekom godina nanizalo se nekoliko zanimljivih projekata u kojima smo sudjelovali na kompleksnijim net-infrastrukturnim zadacima, Linux i Windows serverima, Cluster nodovima, pa do multi-mrežnih proxy/firewall/router nodova, NFS implementacija, VoIP/SIP integracija itd.

  2008. - Osniva se „ORION obrt za savjetovanje i informatiku", danas „ORION informatika i trgovina“ kao dio procesa izdvajanja IT-infrastrukturno/softverskog dijela djelatnosti, a „Pacific d.o.o.“ seli u Varaždin i nastavlja se baviti distribucijom i servisom hardvera.

  2009. - "ORION" je visokoinovativna ICT tvrtka, a priznanje toga je naš ulazak u „Tehnološki park Varaždin“ koji prihvaća naš projektni plan „Razvoj SaaS clustering HW/SW frameworka", te u rujnu 2009. „ORION" postaje ponosni stanar „TechParka VŽ". Od tada posvećujemo svoje napore u razvoju skalabilne platforme za profesionalni hosting poslovnih aplikacija koje iziskuju stabilnu i sigurnu platformu koja će jamčiti stalnu dostupnost poslovnih web-baziranih aplikacija te je i time rođen projekt "Federation Servers".

  2011. - U lipnju 2011. godine zaključujemo da je naš stručni tim dovoljno tehnički osposobljen da bismo započeli sa dugo planiranom slijedećom fazom – komercijalizacija vlastitih poslovno-orijentiranih, sigurnih i stabilnih hosting usluga. To znači i otvaranje hosting ponude za otvoreno tržište.