Web dizajn

Pod uslugom web dizajna podrazumijevamo dizajniranje samog vizualnog izgleda web stranice, tj. svega onoga što posjetitelj vidi kada se nalazi na web stranicama. Iz tog razloga dizajn, odnosno izgled web stranice igra vrlo važnu ulogu kod privlačenja pažnje i pridobivanja povjerenja posjetitelja. Iako nije jedini element koji na to utječe, ali je svakako onaj koji ostavlja dobar (ili loš) prvi dojam na posjetitelje Vaše web stranice. Ukoliko posjetitelji steknu negativan prvi dojam, vrlo vjerojatno će brzo napustiti Vašu web stranicu i rađe otići na neku drugu, često onu Vašeg s(p)retnijeg konkurenta. Stoga nikako nemojte zanemariti veliku važnost dojma koji kvalitetan i moderan dizajn ostavlja na posjetitelje, jer na temelju njega oni ocjenjuju ažurnost, marljivost i kvalitetu Vaše tvrtke ili djelatnosti.

Svaka web stranica trebala bi biti jedinstvenog dizajna, atraktivnog izgleda, koja se relativno brzo učitava, po njoj se lako snalaziti, a posjetitelji vrlo brzo mogu shvatiti poruku koju im želite prenijeti putem svoje web stranice.

Naš posao je izrada dizajna u Photoshopu ili Fireworksu u skladu s vizualnim identitetom tvrtke, te prema svim informacijama koje od klijenta prvo moramo prikupiti: cilj i svrha web stranice, potencijalni posjetitelji te okvirni sadržaj. U slučaju da još nemate definiran vizualni identitet, spremni samo vam ga mi izraditi što uključuje logotip i cijeli Brand Book.

Nakon što u dogovoru s klijentom definiramo konačni izgled, prelazimo na kodiranje vizualnog dizajna u HTML/CSS, a prema potrebi koristimo i najnovije verzije HTML5 i CSS3, kao i ostale tehnologije poput JavaScripta i Flasha. U slučaju jednostavnih statičnih stranica posao ovdje završava, no u slučaju potrebe za sustavom za upravljanje sadržajem (CMS) radimo instalaciju CMS sustava, prilagodbu dizajna za CMS korištenjem PHP jezika, kao i programiranje nekih manjih modula poput kontaktnih formi i slično. Sve ostale napredne funkcije web stranice spadaju u domenu web programiranja.

Korisnici koji žele češće mijenjati sadržaj na svojoj web stranici najviše se odlučuju za CMS verziju, jer u tom slučaju i sami, bez posebnog znanja HTML/CSS-a, vrlo jednostavno i brzo mogu samostalno održavati sadržaj na svojoj web stranici. Za one koji se ne stignu ili ne žele baviti održavanjem sadržaja svoje web stranice "ORION" nudi i uslugu ažuriranja i održavanja stranica od strane naših administratora u nekom od naših povoljnih paketa.

Od CMS sustava preporučujemo tri najpoznatija i najviše korištena sustava u svijetu: Drupal, Joomla i Wordpress. Zašto open source CMS, a ne vlastiti? Zato što iz iskustva tvrdimo da je veća sigurnost i pouzdanost sustava koje razvija stotine iskusnih programera ("developera") i testiraju milijuni korisnika diljem svijeta, nego sustavi koje razvija nekoliko ili, najčešće, samo jedan programer.

Kod izrade stranica poštivanjem W3C standarda osiguravamo da će Vaša stranica biti dostupna svima i optimizirana da jednako izgleda u svim web preglednicima, od kojih su najčešće modifikacije potrebne za Internet Explorer.